Filmpjes - Cambiamo
718
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-718,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Filmpjes Cambiamo – Hilde Jans

Effect van corona Hilde Jans.
Sinds maart 2020 hebben we allemaal te maken met Corona. Veranderingen, aanpassingen, regels, teleurstellingen allemaal elementen die ons extra energie kosten. In dit filmpje leg ik uit wat het effect hiervan is op ons welzijn en hoe we daar ook iets aan kunnen doen.

Empathie versus Sympathie
Hilde Jans houdt zich als trainer bezig met verandering en groei van mensen. Als psycholoog is ze altijd geïnteresseerd in het gedrag van mensen, wat iemand beweegt en motiveert. Als een leerling ‘niet gemotiveerd’ is, bedoelen we meestal dat hij of zij niet gemotiveerd is om dat te doen wat jij als docent of begeleider graag wilt. Maar het gaat er vooral om hoe je een leerling intrinsiek weet te motiveren. Is je uitgangspunt sympathie en wil je vooral helpen, of vind je dat ze het vooral zelf moeten doen en zet je in op empathie? In deze film legt Hilde Jans uit hoe dat precies werkt.

Niek van den Adel over het boek van Hilde Jans.
Een boek voor hulpverleners! Niek vertelt dat hij het boek als patiënt heeft gelezen. Hij vertelt uit ervaring hoe snel het mis kan gaan in het contact tussen hulpverlener en patiënt. “Het is makkelijk en toegankelijk geschreven” Een bijzonder boek hoe hulpverlener en patiënt beter met elkaar kunnen communiceren.

Het verhaal achter het boek, door Hilde Jans.
In een persoonlijk verhaal vertelt Hilde hoe je mensen motiveert, wat werkt wel en wat werkt juist niet. Deze persoonlijke ervaring is de eerste stap in de totstandkoming van het boek.

Boek presentatie Hilde Jans. 15 mei 2019.
Mensen met problemen zoeken vaak hulp, ze leggen hun problemen op tafel en verwachten dat de ander ze gaat helpen. Dat is in de roos, want de begeleider wil ook graag helpen. Echter op het moment dat de begeleider dan ook werkelijk hulp biedt in de vorm van ideeën of adviezen, blijkt dat juist weer niet te werken. Dat is een vreemde gewaarwording. In ‘waarom doen ze nou niet gewoon wat ik zeg’ wordt uitgelegd hoe dit werkt, of beter waarom het zo niet werkt en vooral wat dan wel werkt.

 

Een praktisch boek waarin aan de hand van vele voorbeelden wordt uitgelegd hoe je mensen het beste kunt ondersteunen als ze met een probleem bij jou komen. Een boek geschreven voor professionals, maar zoals het laatste hoofdstuk al impliceert, zou je dit thuis ook best eens kunnen proberen.

Motiveren van gedragsverandering.
Lezing ‘Motiveren van gedragsverandering’ Congres Morbide Obesitas in de huisartsenpraktijk.

Motiveren van gedragsverandering.

Het motiveren van gedragsverandering, denk aan een eetpatroon, beweegpatroon etc.

Multimedia Teambuilding
De multimedia teambuilding heeft tot doel om meer inzicht te krijgen in de samenwerking van je team. Als opdracht maak je samen een filmpje over je eigen afdeling wat je direct kunt inzetten.

Obese tv programma
Hilde Jans is alle voorgaande seizoenen als psycholoog betrokken geweest bij het tv programma Obese. De opnames voor 2019 zijn begonnen en ook dit jaar zal Hilde de kandidaten begeleiden.